Bevolkingsprognoses

Bevolkingsprognoses

Inzicht in gemeentelijke bevolkingscijfers

Inzicht in de samenstelling, spreiding en de toekomstige omvang van de bevolking is van fundamenteel belang bij te maken van beleidskeuzes. Pronexus ondersteunt bij het maken van bevolkingsprognoses op het niveau van gemeente, stadsdeel, buurt, wijk, huishouden en etniciteit. De prognoses kunt u gebruiken als beleidsinstrument bij onder meer ruimtelijke ordening, stedelijke ontwikkeling, sociale ontwikkeling, arbeidsmarkt, volkshuisvesting, economie en zorg en welzijn.

Samen met de VSO

De GBpro software is in samenwerking met de Vereniging van Statistiek en Onderzoeksafdelingen van gemeentenĀ  (VSO) ontwikkeld.

Prognose zelf opstellen of uitbesteden

Pronexus kan gemeenten op twee manieren ondersteunen:

  • Via de software GBpro. Hiermee stellen gemeenten zelf hun prognose op en brengen de resultaten inzichtelijk in beeld; Er zijn ongeveer 35 gemeenten die gebruik maken van deze software.

  • Via uitbesteding. Pronexus neemt het volledige traject van dataverzameling tot en met uitvoering van u over en presenteert de prognose aan u via in een eindrapportage. Er zijn ongeveer 100 gemeenten die jaarlijks gebruik maken van deze dienstverlening.

Helpdesk informatie

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. E-mail voor support naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (040) 236 62 00.