Leerlingenvervoer

Jaarlijks vervoert de gemeente jongeren naar diverse scholen. Door een handicap gaan jongeren naar speciale scholen die vaak op grotere afstand liggen van het huisadres. De gemeente verzorgt het schoolvervoer voor deze leerlingen. Om hiervoor in aanmerking te komen, wordt een aanvraag bij de gemeente ingediend die wordt beoordeeld. De kosten voor het vervoer worden grotendeels door de gemeente betaald.

Leerlingenvervoer in beeld

Met de internetsoftware LLV voor leerlingenvervoer kan deze taak op een efficiënte wijze worden uitgevoerd. LLV maakt gebruik van GBA gegevens en neemt informatie over uit diverse leerlingadministratiesystemen. Werkt u met de software LBA jongerenadministratie, dan is deze informatie uiteraard direct digitaal beschikbaar.

Uw aanvragen worden beoordeeld

LLV beoordeelt aanvragen volgens de verordening en rekent alle vervoersafstanden automatisch voor u uit. Ook alternatieve scholen die meer in de buurt liggen worden daarbij voorgesteld aan de gebruiker. LLV beschikt over een volledig scholenbestand van Nederland dat direct aansluit bij de DUO gegevens van het Ministerie van OCW.

En wat kost leerlingenvervoer over vier jaar in uw gemeente?

Tenslotte worden in LLV alle kosten van leerlingenvervoer bijgehouden en kan deze informatie als basis worden gebruikt voor een prognose voor de kosten en het te verwachten aantal leerlingen dat gebruik maakt van leerlingenvervoer voor de komende vier jaar. Pronexus kan deze leerlingenvervoer prognose ook voor u opstellen.

Helpdesk informatie

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. E-mail voor support naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (040) 236 62 00.