Leerplichtadministratie

van leerplichtregistratie naar jongeren volg systeem

De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan verbetering van de registratie van leerplichtigen en voortijdig schoolverlaters. Inmiddels verschuift de aandacht van de registratie naar verbetering van de kwaliteit van informatie.

Door de nieuwe mogelijkheid om digitaal direct aan te sluiten bij de informatie over jongeren bij het Ministerie van OCW en DUO wordt heel veel administratie tijd bespaart. In- en uitschrijvingen van jongeren op scholen en verzuimmeldingen via het landelijk verzuimloket van DUO verlopen inmiddels volledig digitaal met de LBA software.

Met LBA kunnen gemeenten en regionale leerplichtbureau's de taken rond jongeren in de leeftijd van 3 tot en met 27 jaar uitvoeren. Het sterke punt van LBA is de integratie van werkprocessen. Jongeren in begeleiding worden hierdoor automatisch op de voet gevolgd en kunnen nooit uit beeld raken.

De LBA software is beschikbaar voor al uw onderwijstaken voor leerplicht, voortijdig schoolverlaten en leerlingenvervoer.

Helpdesk informatie

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. E-mail voor support naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (040) 236 62 00.