Onderwijsloket

Onderwijsloket: besparen op administratieve lasten

Via de internetsoftware Onderwijsloket kunnen gemeenten, scholen, schoolbesturen en betrokkenen informatie uitwisselen. Onderwijsloket bespaart u veel tijd. Doordat gegevens worden gedeeld bespaart u ook aanzienlijk op administratieve lasten. Onderwijsloket slaat een brug tussen het onderwijsveld en verschillende gemeentelijke onderwijstaken. De applicatie kan worden gekoppeld aan bestaande softwareapplicaties van Pronexus op het gebied van onderwijshuisvesting, leerplichtadministratie, voortijdig schoolverlaten  en leerlingenvervoer.

Digitale formulieren

In Onderwijsloket worden gegevens weergegeven en zijn aanvraag- en mutatieformulieren beschikbaar. De beschikbaarheid en deelbaarheid van gegevens wordt bepaald aan de hand van autorisatieniveaus. Enkele functies in Onderwijsloket zijn: CFI-tellingen en ruimtebehoefte doorgeven; berekenen normcalculatie verordening onderwijshuisvesting.

Software via internet

Het Onderwijsloket is ontwikkeld als internetsoftware. De software draait op de server van Pronexus en hoeft niet intern te worden geïnstalleerd. Hierdoor kunnen wij u beter ondersteunen. Updates van de software worden automatisch voor u doorgevoerd.

Directe aansluiting bij DUO

Via het Onderwijsloket is het mogelijk via internet periodiek informatie uit te wisselen met DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs, voorheen IB-Groep). Denk aan in- en uitschrijvingen van leerlingen, voortijdig schoolverlaters en verzuim gegevens.

Helpdesk informatie

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. E-mail voor support naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (040) 236 62 00.