Voortijdig schoolverlaten

Van voortijdig schoolverlaten naar jongerenloket

De RMC regio's zijn inmiddels enige tijd bezig met het terugdringen van voortijdig schoolverlaters. Dit zijn jongeren die met een te laag diploma de school verlaten en werk gaan zoeken. De RMC regio zoekt deze jongeren op en begeleid de jongeren naar school terug. Sommige jongeren hebben echter meer problemen en worden begeleid door diverse instanties. Steeds meer werken deze ketenpartners (Jeugdzorg, Sociale Dienst, UWV werk, leerplicht, rmc regio en maatschappelijk werk) samen via een jongerenloket.

LBA voortijdig schoolverlaten en LBA jongerenloket

Met de internetsoftware LBA voor voortijdig schoolverlaters (vsv) en LBA jongerenloket beschikt de gemeente over de noodzakelijke software voor het beheer en uitvoering van deze taken. Momenteel maken 10 RMC regio's gebruik van de LBA vsv software. De software is inmiddels uitgebreid met onderdelen die gebruikt kunnen worden door jongerenloketten. Het jongerenloket Route23 en Holland Rijnland werken inmiddels met deze software.

Helpdesk informatie

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. E-mail voor support naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (040) 236 62 00.